Bine ati venit pe site-ul
CNSLR-FRATIA

Confederatia noastra este cea mai mare organizatie nationala de profil sindical, independenta fata de partidele politice, de organele de stat si de patronat, constituita exclusiv prin vointa membrilor sai si cuprinde la ora actuala peste 800 de mii de sindicalisti

Memberii existenti

Ai pierdut parola?

Nu sunteti membru? Inregistrati-va!

     "O Europă mai bună pentru lucrători” Saptamana de actiune ETUC (CES)--> detalii      C.N.S.L.R. – FRĂȚIA se pregateste de GREVA GENERALA Comunicat de presa      C.N.S.L.R. – FRĂȚIA CERE GUVERNULUI SĂ RENUNȚE LA INIȚIATIVA DE A TRANSFERA CONTRIBUȚIILE SOCIALE DE LA ANGAJATOR LA ANGAJAT      Statul român = Agenția de garantare a dreptului de a fi exploatat!-      Apelul confederatiilor sindicale reprezentative la actiuni pentru modificarea Legi 62/2011

    

        Intre 26-28 septembrie, s-a desfasurat la Atena Conferinta Transnationala, precedata de  workshop-ul "Directiva 2002/14 privind Informarea si Consultarea" , din cadrul proiectului "From Law to Practice - PRAXIS". Delegatia a fost compusa din: dl. Valentin Mocanu - Secretar General Adjunct CNSLR-FRATIA, dl. Dan Bajan - Presedinte Federatia Sindicatelor din Constructii de Masini, dl. Constantin Cotea - reprezentat in Comitetul European de Intreprindere GDF Suez, dl. Lucian Puiu - Secretar General Federatia "Columna", d-na Alina Caia - formator in cadrul Departamentului Educational CNSLR-Fratia  si dl. Radu Godeanu - reprezentant din partea patronatelor UGIR.

        CNSLR-FRATIA a fost invitata, in calitate de partener, sa participe la acest proiect european initiat de catre OBES, Federatia Greaca a Lucratorilor din Industrie.

Proiectul, demarat in a doua parte a anului 2012, a avut ca obiectiv schimbul de experienta intre Grecia, Italia si Romania, privind Directiva 2002/14  Informarea si Consultarea, precum si elaborarea unor studii ilustrand situatia informarii si consultarii in fiecare dintre tarile participante in cadrul proiectului, bazate pe intervievarea reprezentatilor angajatilor si sinteza chestionarelor distribuite catre acestia.

        Activitatea proiectului a fost axata pe modalitatile de transpunere a Directivei  2002/14 in legislatia nationala a fiecarei tari implicate in proiect, cu punerea in evidenta a similaritatilor si diferentelor cu alte directive UE.

        Prin intermediul workshop-urilor si conferintelor transnationale organizate, cei prezenti au facut schimb de experienta in ceea ce privesti situatia din propria tara, iar in cadrul dezbaterilor  s-au conturat concluzii privind aspectele comune cu care se confrunta reprezentantii lucratorilor si cei ai angajatorilor din cele trei tari reprezentate, precum si transferul de bune practici.

         Studiile realizate pe durata proiectului si prezentate in cadrul conferintei finale de la Atena, au ilustrat in principal puncte comune in ceea ce priveste functionarea procedurilor de informare si consultare in tarile in care au fost elaborate, precum si similitudini in abordarea acestora de catre reprezentantii angajatilor.

         Participarea CNSLR-FRATIA in acest proiect transnational si, in principal, studiul elaborat si prezentat la Atena de catre dl. Secretar General Adjunct Valentin Mocanu, au adus un plus esential de informatie privind aplicarea prevederilor Directivei 2002/14 in Romania, precum si dezvoltarea cooperarii la nivel european pe acest subiect de interes sindical.

 poza 1        poza 2

 

         Site-ul proiectului: http://www.obes.gr/praxis/

 

 Ultima actualizare - 12/2/2013 3:55:09 PM