Bine ati venit pe site-ul
CNSLR-FRATIA

Confederatia noastra este cea mai mare organizatie nationala de profil sindical, independenta fata de partidele politice, de organele de stat si de patronat, constituita exclusiv prin vointa membrilor sai si cuprinde la ora actuala peste 800 de mii de sindicalisti

Memberii existenti

Ai pierdut parola?

Nu sunteti membru? Inregistrati-va!

     "O Europă mai bună pentru lucrători” Saptamana de actiune ETUC (CES)--> detalii      C.N.S.L.R. – FRĂȚIA se pregateste de GREVA GENERALA Comunicat de presa      C.N.S.L.R. – FRĂȚIA CERE GUVERNULUI SĂ RENUNȚE LA INIȚIATIVA DE A TRANSFERA CONTRIBUȚIILE SOCIALE DE LA ANGAJATOR LA ANGAJAT      Statul român = Agenția de garantare a dreptului de a fi exploatat!-      Apelul confederatiilor sindicale reprezentative la actiuni pentru modificarea Legi 62/2011

Activitatea departamentului s-a canalizat pe de o parte în participarea la discuţiile şi consultările privind noile reglementări în domeniul social , precum şi sprijinirea organizaţiilor membre în rezolvarea unor probleme punctuale din domeniile securităţii sociale şi ale sănătăţii şi securităţii muncii.

Activitatea Departamentului este axată, pe de o parte, pe participarea la consultările şi discuţiile privind noile reglementări în domeniul social - atât acte normative noi, cât şi modificarea celor existente - şi pe de altă parte pe sprijinul acordat membrilor pentru rezolvarea unor probleme puctuale din domeniile:
● Securitatea socială (şomaj, ocupare, pensii, sănătate);
● Sănătatea şi securtatea muncii;
● Egalitatea de şanse

În domeniul Securităţii sociale am contribuit la efectuarea a numeroase modificări pe textul mai multor legii acre privesc asigurările sociale şi pensiile din sistemul privat.

În ce priveşte şomajul şi ocuparea profesională ne-am ocupat îndeaproape de adoptarea unei noi legi privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

În domeniul sănătăţii, împreună cu Federaţia SANITAS am militat pentru acordarea unui buget corespunzător sănătăţii şi pentru rezolvarea problemelor de management deficitar din sistem.

Cât priveşte Sănătatea şi securitatea la locul de muncă, am făcut toate demersurile necesare pentru a statua principiul responsabilităţii clare a angajatorului în această privinţă.

Anual, C.N.S.L.R.-FRĂŢIA participă, prin Departamentul Social, la organizarea comemorării Zilei de 28 aprilie, în memoria victimelor accidentelor de muncă şi ale îmbolnăvirilor profesionale.

COORDONATOR DEPARTAMENT:

Corneliu CONSTANTINOAIA - Secretar Confederal


tel: 021 315 88 04
fax:021 312 62 06
e-mail:social@cnslr-fratia.ro


Echipa de aici:

Alina Brânduşoiu - Referent de specialitate

 Ultima actualizare - 12/7/2011 9:06:51 AM